Skip to main content

Yoga flow

"Be in control of your body and not at its mercy."

Maak kennis met Yoga

Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie, die als uitgangspunt heeft dat alles met elkaar verbonden is.  Tan betekent uitbreiding, groei, manifestatie en tra betekent middel. Vrij vertaald betekent dit dat je je lichaam gebruikt om tot bewustzijnsverruiming te komen.

Typisch voor deze yogavorm is dat er in de houdingen veel bewogen wordt om de energie op te wekken.

Kundalini yoga is ook bedoeld om beter om te gaan met dagelijkse beslommeringen. De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk. Als je kunt ademen, kun je yoga doen.

Doel is de energie van de lagere chakra’s naar de hogere chakra’s laten stromen, die staan voor liefde en verbondenheid. Deze energie heet Kundalini energie.

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga met rustige houdingen. Deze houdingen (asana’s) worden voor langere tijd aangehouden; 3 tot 5 minuten. Hierdoor wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd waardoor de gewrichten soepel blijven. Er wordt ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.  Bekijk dan hier onze lestijden! 

Complete coordination of body, mind and spirit

Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Yoga flow is toegankelijk voor iedereen, iedere houding kan naar jouw lichaamstype worden aangepast, door middel van kleine aanpassingen of hulpmiddelen.

Tijdens yoga flow ligt de nadruk op een goede ademhaling en een balans tussen kracht en souplesse. Alle oefeningen worden rustig en gecontroleerd uitgevoerd op de mat. Dit leidt tot een sterk en flexibel lichaam en een goede lichaamshouding waardoor lichamelijke klachten voorkomen of weggenomen kunnen worden.

Wil je de voordelen van yoga flow combineren met de voordelen van Small group trainingen? Dus werken aan zowel lichaamsbewustzijn, mobiliteit en een sterk Powerhouse/Core als aan je uithoudingsvermogen en aan krachttraining doen? Dat kan met het combinatie abonnement van Teazer Pilates en DSTraining. Benieuwd naar onze abonnementen en tarieven? Klik dan snel door!

Als je nog vragen hebt over yoga flow dan kan je altijd contact met ons opnemen via onze contact pagina.

“Every moment of our life can be the beginning of great things.”

Ontdek de lestijden.

Een proefles nemen? Dat kan!