Skip to main content

Wie zijn wij

Mirjam van Loon

Pilates zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en weer met beide voeten op de grond kom, of ik nou Pilates uitoefen of er les in geef.

Pilates zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en weer met beide voeten op de grond kom, of ik nou Pilates uitoefen of er les in geef. Soms kom ik stuiterend mijn studio binnen na een drukke of onrustige dag en dan moet ik even acclimatiseren, maar binnen 10 minuten laat ik die stress en onrust los, zonder dat ik daar bewust mee bezig ben, gewoon omdat mijn aandacht bij Pilates en de les is. Heerlijk vind ik dat. De focus die nodig is om de oefeningen uit te voeren of over te brengen zorgt ervoor dat ik present ben. In een notendop is dat de reden dat Pilates mijn grote passie is.
Deze passie werd aangewakkerd door Susanne Museler van Pilates Contrology Studio in Zevenbergen. Daar heb ik ook mijn opleiding gevolgd. Daarnaast heb ik workshops gevolgd waar een link gelegd werd tussen Pilates en de Franklin Methode (dit is een bewegingsleer) bij Studio Zuid in Eindhoven en Hilversum.
Naast Pilates krijg ik 1x per week personal training, doe ik small group trainingen, vind ik kickboksen leuk en 1x per maand volg ik de Krav Maga workout die bij mij in de studio gegeven wordt.
Bij al deze andere uitdagingen profiteer ik van mijn sterke Pilates basis. En deze trainingen vullen mijn Pilates basis ook mooi aan.
Anderen inspireren, uitdagen en helpen om meer uit zichzelf te halen geeft me ontzettend veel voldoening. Ik vind het belangrijk om lessen te geven waarin hard gewerkt wordt in een ontspannen sfeer, met respect voor iedereen en ruimte voor humor.

Nelke Welzen

Ik geniet iedere dag opnieuw van de voordelen die het beoefenen van Pilates biedt en daar wil ik anderen in meenemen: ook jou wens ik een pijnvrij, soepeler en krachtiger lichaam waar je op kunt vertrouwen!

Sinds 2013 sport ik bij Teazer Pilates en vanaf 2016 geef ik er ook les. Waarom ik zo enthousiast ben over Pilates? Voor mijn zwangerschappen sportte ik veel en met plezier, met name fitness, aerobics en jazz ballet: het gaf me voldoening en energie! Tot mijn verbazing lukte het me vervolgens als moeder van twee jonge kinderen niet om het sporten weer met regelmaat op te pakken. Bekken- en rugklachten zorgden keer op keer voor blessures met als gevolg de nodige frustratie.
Op advies van mijn osteopaat begon ik met Pilates. Na een paar lessen bij Mirjam was ik verkocht! Ze is vakkundig & enthousiast en haar lessen zijn afwisselend & uitdagend. Het spreekt me aan dat iedereen de oefeningen op zijn/haar eigen niveau kan uitvoeren zodat je je kunt blijven ontwikkelen. Pilates heeft me sterker en soepeler gemaakt en het plezier in sporten en bewegen terug gegeven. Mijn rugklachten zijn afgenomen en ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam. Toen ik de kans kreeg om mijn werkzame leven een andere richting te geven besloot ik mijn nieuwsgierigheid naar Pilates te combineren met de wens om mijn ervaringen met anderen te delen: in 2015 heb ik de opleiding tot Pilates docent bij k'dans in Den Haag gevolgd en afgerond (STOTT Pilates). In de loop van de jaren ben ik daar workshops en opleidingen blijven volgen, zoals Barre, Barrels & Reformer. Met Pilates ben je nooit uitgeleerd!
Marischka Teazer Pilates

Marischka van den Heuvel

Yoga is zoveel meer dan een fysieke oefening, de mentale oefening is minstens zo uitdagend en belangrijk. Veel mensen hebben tegenwoordig last van de drukte van de maatschappij, Yoga kan helpen om meer naar binnen te keren en dichter bij jezelf te blijven.

Al van jongs af aan ben ik veel met sport bezig. Waar ik vroeger vooral aan teamsport deed ben ik later ook aan hardlopen, Pilates en Bootcamp begonnen.

Zowel fysiek als mentaal had ik vaak de neiging om over mijn grenzen heen te gaan, totdat ik een paar jaar geleden in aanraking met Yoga kwam.

Ik leerde steeds beter naar mijn lichaam te luisteren, mijn grenzen te herkennen en deze ook te respecteren. Ik ontdekte dat je juist door goed naar je lichaam te luisteren, veel meer kan dan je zelf denkt. Ik was helemaal om en ik wilde alles weten over yoga en een jaar later begon ik aan de teacher training in Amsterdam.

Hier leerde ik dat yoga zoveel meer is dan alleen maar een fysieke oefening, de mentale oefening is minstens zo uitdagend en belangrijk. Veel mensen hebben tegenwoordig last van de drukte van de maatschappij, Yoga kan helpen om meer naar binnen te keren en dichter bij jezelf te blijven.

Nu wist ik het zeker, ik wilde anderen deze ervaring geven en les gaan geven.

Of je nu yoga volgt omdat je meer souplesse, spierkracht, lichaamsbewustzijn of mentale rust wilt, tijdens een les komen al deze aspecten aan bod. Door middel van ademhaling, flow, soms uitdagende en soms zachtere houdingen begeleid ik je door de les.

Roxanne van Geel

Na mijn laatste uitdagende zwangerschap heeft Pilates mij weer kracht, rust en vertrouwen in mijn eigen lichaam gebracht.

Na mijn laatste uitdagende zwangerschap heeft Pilates mij weer kracht, rust en vertrouwen in mijn eigen lichaam gebracht. Daarom voelde het als een logische volgende stap om een opleiding tot Pilates docente te volgen. Ik wil mensen helpen ook het beste uit hun lichaam naar boven te halen en daardoor energieker en met meer gemak in het leven te staan.

Ik ben negen jaar geleden bij Mirjam begonnen met Pilateslessen, toen dacht ik al “wat heeft zij een geweldige baan!” In de tussentijd ben ik wel eens gestopt met de lessen, maar ik merkte dat ik toch niet hetzelfde uit een andere sport kon halen. Daarom bleef ik steeds terug komen bij Pilates. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Pilates docent mag zijn. Pilates brengt mij na een hectische dag echt rust in mijn hoofd. Het feit dat je snel vooruitgang boekt doordat je op een gecontroleerde en verantwoorde manier de juiste spieren traint maakt het allemaal voor mij nog mooier.

Ik hoop je snel een keer in de studio te zien.

“Every moment of our life can be the beginning of great things.”

Ontdek de lestijden.

Een proefles nemen? Dat kan!